van Thekeda

Sinds 1999 de toonaangevende kennel in Nederland Als je onvoorwaardelijk van je hond houdt, dan geef je hem wat hij belangrijk vindt.

 Hondenschool van Thekeda

 

Een logisch vervolg op de meer dan 45 jarige ervaring in het opvoeden en africhten van honden was een eigen hondenschool. 
Het nieuws om voor onszelf een hondenschool op te zetten werd met enthousiasme ontvangen, echter ook door menigeen met gefronste wenkbrauwen aangehoord , Willen jullie dan al jullie kennis en geheimen vrijgeven werd ons gevraagd. Maar onze manier van opvoeden, africhten en problemen oplossen is geen geheim, ook wij hebben in al de jaren hondensport veel van andere liefhebbers geleerd en bij hun afgekeken, iets waar wij vandaag de dag nog van profiteren en waarvoor wij al onze leermeesters dankbaar voor zijn. 
Het zijn geen geheimen om een hond op te voeden of voor welk doel dan ook af te richten of op te leiden, maar het streven naar een volmaakte en in balans zijnde baas hond combinatie. een vriendschap voor het leven die zijn fundament in vertrouwen, consequentie en geborgenheid vindt. Net als zovelen succesformules hebben ook wij met vallen en opstaan de top bereikt, nu is het onze beurt om mensen te helpen bij probleem gevallen , of liever gezegd hun honden te helpen zodat zij een in alle opzichten harmonieuzer bestaan kunnen gaan leiden. of hen te helpen die in de sport tegen problemen aanlopen, al deze problemen hebben zoals gezegd ook wij mee gemaakt, maar door onze passie en het innerlijk vuur om een volmaakte gehoorzaamheid in alle situaties en alle omstandigheden te bereiken , zonder hoogmoed , prestige of geld als motivator maar wel een idealisme en enthousiasme en wie dit heeft die kan niet zwijgen , degene die enthousiast is in zaken die hij doet wil zich laten horen en het enthousiasme en idealisme met andere delen.

Wij zeggen niet dat onze weg de enige weg naar succes is , of de enige weg naar een oplossing voor wat voor probleem ook zoals in alle andere gevallen leiden ook in het opvoeden en africhten van de hond vele wegen naar Rome, echter onze weg en aanpak hebben al vaak tot grote successen geleid , wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om samen met ons die weg te bewandelen. 
En nu hoeven die wegen niet tot grote successen te leiden voor iedereen, een succes betekend meer als titels vergaren. iedereen die voor problemen van wat voor aard ook staat, al deze mensen en hun honden kunnen wij helpen door een methode toe te passen die zoals gezegd door de jaren heen ontwikkeld is door ons en waar wij ook vierkant achter staan, een methode die de hond plezier geeft in het leren en een eigenaar die gemotiveerd en enthousiast aan de slag gaat. daar hoeven geen titels aan te pas te komen als de hond maar de droomhond wordt die wij voor ogen hadden. 

Bij ons vindt u geen ellenlange cursussen waar de hond bepaalde zaken aangeleerd krijgt zoals ''zit af of volgen'' bij ons worden deze zaken ook aangeleerd maar niet door trekken , sjorren, vloeken of andere hier niet te noemen martelingen die gebruikt worden om een hond tot luisteren te dwingen. Wij benaderen volgens onze methode op een positieve spelende wijze deze zaken. Wij hoeven de hond niets te leren hij gaat dit vanzelf allemaal voor ons doen op een kinderlijke makkelijke manier, wij presenteren u een methode waarbij uw hond geen lastige blok aan het been is maar een goed opgevoede betrouwbare metgezel voor het leven , die niets stuk maakt als hij alleen thuis is of de hele buurt bij elkaar jankt , geen hond die uw meubilair vernield of onzindelijk is, een methode waarbij u de hond overal mee naartoe kunt nemen , die geen lastig gedrag vertoont tegenover andere mensen of dieren. En degene die in de hondensport verder wil helpen wij om grote hoogtes te bereiken. 
Uw hond zal u namens ons bedanken voor u werk en inzet door een vriendschap te geven die nergens beter bestaat. 
Het is nu de tijd voor een hondenschool met werkelijke ervaring en het is tijd om onze kennis, die wij een leven lang verzamelt hebben als honden geleiders op de hoogste trappen van de hondensport verder te geven. 

Aurelius Augustus formuleerde het nooit als volgt: 

                                          Wat je in andere wilt aansteken , moet eerst in jezelf branden.


Wij branden na alle jaren hondensport om het vuur in u aan te steken en u kennis te laten maken met alle mooie zaken die het hebben van een hond met zich meebrengt.